در پست «چرا برندسازی» درباره این موضوع صحبت کردیم که برندسازی و برندینگ چقدر می‌تواند به کسب و کارها کمک کند و چه منافع و مزایایی برای کسب و کار ما دارد. برندسازی می‌تواند هزینه‌های بازاریابی، مشتری، یافتن مشتری و هزینه‌های انتخاب ما را برای مشتری کاهش داده و میزان وفاداری مشتری و اعتبار ما در بازار را افزایش دهد. علاوه بر این، یک پشتوانه، ساپورت یا حمایت برای محصول ما اعم از کالا یا خدمات محسوب می‌گردد. در این پست درمورد مسئولیت برندسازی صحبت می‌کنیم.

اما باید حواسمان جمع باشد. چرا که برندینگ و برندسازی، همان قدر که می‌تواند کمک کند و از ما حمایت نماید، می‌تواند باعث شود تولید ثروت و درآمد ما  نیز بیشتر شود و به همان میزان مسئولیت شخص ما به عنوان مالک و دارنده آن برند و مسئولیت اجتماعی ما را در قبال افرادی که به آن برند اعتماد کردند، بالاتر ‌برد. چون به هر حال، یک عده آدم، یک عده مشتری هستند که به برند ما اعتماد کرده و از محصول ما خرید کرده‌اند. پس با افزایش معروفیت و محبوبیت برند، مسئولیت ما در مقابل این جمع بیشتر خواهد بود.

سطح مسئولیت ما

ممکن است برند ما در حد یک محله شناخته شده باشد، لذا در قبال افراد این محله مسئولیت داریم. اگر برند ما در سطح کشور شناخته شده باشد، در حد مردم آن کشور و اگر برند ما جهانی شده باشد، به اندازه مردم تمام کره زمین مسئولیت خواهیم داشت. هر چه سطح گسترش برند بیشتر باشد، مسئولیت ما بالا رفته و سنگینتر می‌گردد.

اما مسئولیت بعدی ما در مقابل خود برند است، در مورد موجودی که ما به دنیا آوردیم و متولدش کردیم. دقیقا برند هم مانند یک شخصیت یا یک انسان است. به عنوان مثال اگر ما محصول را به عنوان کالبد و جسم یک انسان در نظر بگیریم، مثل من که یک بدن دارم، این بدن من است ولی وقتی می‌گوییم من، منظور شخصیت من است. برند هم در واقع، شخصیت آن محصول یا شرکت است و دقیقا مثل شخصیت یک انسان، در نخستین قدم، برای آن اسم انتخاب می‌کنیم و این به مفهوم نام برند است. سعی می‌کنیم برند را تربیت کرده و به آن شخصیت بدهیم.

تفاوت در چیست؟

تفاوت انسان با برند این است که ما خودمان جنسیت برند را تعیین می‌کنیم. یک محصول، خود می‌تواند شکل بگیرد و اتفاق بیفتد، اما چه بهتر که ما خودمان روی آن تاثیر بگذاریم و خودمان انتخاب کنیم. این اتفاقی است که می‌تواند رخ دهد. ما شخصیت آن برند و جنسیت آن را مشخص می‌کنیم که می‌تواند مرد یا زن باشد یا مهربان، خشن، ماجراجو و … باشد. شخصیت آن برند را باید شکل دهیم. این مسئولیت ما به عنوان دارنده و مالک آن برند است که شخصیت و هویت آن را درست شکل داده و درست به مخاطبانش معرفی نماییم.

برای همۀ شما آرزوی موفقیت می‌کنم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *